Når man har bil, skal man have en lovpligtig ansvarsforsikring, som dækker skader på andre personer og andre personers ting. Derudover kan man også vælge en kaskoforsikring, der dækker skader på ens egen bil, ved f.eks. brand, tyveri og færdselsuheld.

Værd at vide:

 • Ung billist:
  Man kan på bilforsikringen noterer hjemmeboende børn der har kørekort med på policen. Så optjener de anciennitet og selvrisikoen er uændret.
 • Køreteknisk kursus:
  Tag et køreteknisk kursus – og spar penge på din bilforsikring (gælder dog ikke for elitebilister).
  Hvis du har haft bil i eget navn i mindst 1 år, kan du få en billigere bilforsikring. Det eneste, du skal gøre er, at deltage i et køreteknisk kursus, så godskrives du to års anciennitet. Læs mere og hent kursusbeviset her.
 • Nummerpladedækning:
  Når man har en bilforsikring med kasko, har man også en nummerpladedækning uden selvrisiko.
 • Trailerdækning:
  Efterspændte trailere er automatisk dækket på bilforsikringen med op til 6.000 kr.
//wp98.wp.dev.n0ll.dk/wp-content/uploads/2017/10/bil.jpg

Bilforsikringen kan udvides med følgende dækninger

Glas- og friskadedækning

Har man valgt en glas- og friskadedækning, undgår man selvrisiko ved følgende skader: Nedstyrtende genstande, brand, lynnedslag, tyveri, seriehærværk, røveri samt når den ansvarlige ikke er i stand til at betale for skaden. Glasskader, hvor glasset kan repareres, er der heller ingen selvrisiko. Ved glasskader, hvor glasset skal udskiftes, er der en reduceret selvrisiko på 1609 kr. (2017).

Førerpladsdækning

Den rigtige, der dækker efter erstaningsloven. Vidste du, at en ansvarsforsikring ikke dækker skader på bilens fører ved solouheld? Det tager førerpladsdækningen hånd om. Så er du dækket for behandlingsudgifter, tabt arbejdsfortjeneste, svie og smerte, varigt mén og erhvervsevnetab.

Autohjælp

Vores autohjælpsforsikring hjælper, hvis uheldet er ude - og omfatter både bil og efterspændte trailere og campingvogne.